Ekonomi Yaklaşımları
Mısır uygarlığı, ekonomi açısından oldukça gelişmiş bir medeniyetti. Nil Nehri sayesinde bereketli ovalarında tarım yaparak besleniyorlardı. Tarım ürünlerinin fazlalığı, buğday, arpa, mercimek, fasulye, mısır gibi ürünlerin artması, sonrasında da depolanması, güçlü bir ekonomik sistem oluşturdu.
Mısır, yüksek piramitleri, tapınakları ve sarayları gibi büyük yapıları inşa etmek için zengin kaynaklara sahipti. Ayrıca, Nil Nehri'nin suyunu kontrol etmek için kanallar ve barajlar inşa ederek sulama sistemleri geliştirdiler. Bu da tarım verimliliğini artırdı.
Mısır, diğer ülkelerle de ticaret yaparak ekonomisini geliştirdi. Kırmızı Deniz üzerinden Afrika, Arabistan ve Hindistan'a giden ticaret yolları sayesinde, değerli baharatlar, kumaşlar, ağaçlar, kıymetli taşlar ve metaller gibi ürünlerle ticaret yapabiliyorlardı. Bunların yanı sıra, fildişi, altın, gümüş, bakır ve kurutulmuş balık gibi diğer malzemeler de ihracat ürünleri arasındaydı.
Mısır ekonomisi, yönetim sistemi tarafından kontrol ediliyordu. Zenginliğin bir kısmı krallıkta kalmakta ve tapınaklara vergi olarak verilmekteydi. Bunun yanı sıra, ticaret yapmak isteyen tüccarlar, vergi ödemek zorundaydılar. Mısır ekonomisi, tarıma dayalı olduğu için ürünlerin depolanması, işlenmesi ve dağıtımı için büyük depolar ve ambarlar inşa edilmiştir.